מאז ומתמיד היה אצלי אוגוסט חודש של ציפיה. מחצית החופש הגדול עברה כבר ונהיה סוג של זמזום באויר, זמזום שמבשר את סוף החופש הגדול, הכנות לבית ספר ואפילו חגים, רצון ששמש הקיץ תפנה מקומה לטמפרטורות נוחות יותר לעור, תסנוור פחות את העניים ואולי אפילו נזכה לאיזו בריזה לעת ערב. חודש שלם שצריך להעביר בציפיה. כבר אין כל כך כוח, ורוצים שגרה ושהחיים כמו שאנחנו מכירים אותם יחזרו….צילמתי לכם הדרכה-כזאת שתעזור להעביר את הזמן, שתסמן התחלות חדשות ושגרה מוכרת, שתאפשר לתכנן אפילו עם זה רק בקטנה ורק מה נאכל השבוע.
גילוי נאות-הלוח הזה תלוי במטבח שלי מ 2012. כן זה המון זמן, הוא נוצר כמו הרבה דברים טובים- מצורך. הצורך של בני הבית לדעת מה יש במקרר כדי שכל אחד יוכל לארגן לעצמו ארוחת צהריים לפי טעמו (בדרך כלל בקופסה). זה חוסך את הצורך שלי לזכור ולדקלם את תכולת המקרר וגם את השאלה " אז מה אפשר לאכול????"
הכל כתוב.
שנכין?
מה תצטרכו?
מסגרת בגודל שמתאים לכם-אפשר לקנות באיקאה או באחת מחנויות הסטוק, אפשר להשתמש במסגרת שאתם לא צריכים שיש לכם כבר בבית. אם מתכוונים לתלות על הקיר לבדוק שהגודל שלה מתאים למקום התליה.
טפט לוח גיר-ניתן להשיג היום כמעט בכל חנות לצרכי כתיבה או יצירה ויש אפילו בירוק לוח!
מספריים או סכין חיתוך, סרגל, עט או עיפרון לסימון ולוח קאפה או קרטון ביצוע. (אם הזכוכית של המסגרת היא בעצם פלסטיק דק אפשר גם להשתמש בה בתור בסיס).
מתחילים!
מפרקים את המסגרת. השתמשו בלוח האחורי על מנת לסמן איתו את הגודל שצריך לחתוך על לוח הקאפה או הקרטון ביצוע.
חיתכו לפי הסימון בסכין חיתוך או מספריים.
בידקו שהלוח נכנס בקלות לתוך המסגרת, יכול להיות שתצטרכו להוריד כמה מילימטרים כדי שלא יהיה צפוף מידי. על תשכחו שגם הלוח המאבטח צריך להכנס.
הניחו את הלוח שגזרתם על הצד האחורי של טפט מדבקת הגיר. יש עליו בדרך כלל סימונים של משבצות כדי להקל על חיתוך. סמנו שוליים של 2 סמ מסביבו וגזרו.
מקלפים קצת מהצד האחורי של מדבקת הלוח גיר. לא שוכחים שהשארנו שוליים ומדביקים ממש קצת ממנה ללוח .תוך שאנחנו מקפידים שלא יהיו בועות.
עכשיו ההסבר טיפה טריקי אבל העשייה ממש פשוטה-יד אחת מחזיקה את הצד האחורי של המדבקה מלמטה ומשחררת אותה לאט לאט והיד השניה מחליקה את המדבקה על הלוח כך שהיא נדבקת חלק ובלי בועות. צריך לעבוד לאט. ככה עד הסוף.אפשר ורצוי להעזר בסרגל כדי ליצור לחץ יותר שווה וקו החלקה ישר.מידי פעם הופכים לוודא שאין בועות, אם יש פשוט מחליקים אותן.
גוזרים את הפינות של השוליים שהשארנו.
מקפלים את השוליים ומדביקים יפה על הצד האחורי של הלוח.
בעצם סיימתם.
מכניסים את הלוח למסגרת. מכניסים גם את הלוח המאבטח.
מקפידים שכל הפינים המאבטחים אכן בולטים החוצה ואף אחד לא התפספס.
מקפלים את הזיזים פנימה ככה שהכל לחוץ היטב
הופכים.
טדאאאאאם!
אצלי כאמור זה תלוי במטבח ומשמש לכתיבה של תכולת האוכל במקרר, אני מעלה תמונה שלו כל שבוע באינסטגרם שלי (כדאי לעקוב!) והם גם שמורים בהיילייטס תחת weekly menu. ברור שזה יכול לשמש כלוח קשקוש לילדים צעירים עם שימוש בגירים צבעוניים, לוח תזכורות לבני הבית ועוד כהנה וכהנה שימושים. אני כותבת עליו בטוש מיוחד ללוח גיר (אני קניתי את שלי מנתנאלה) ויש ביותר מאשר צבע אחד.
אתם יכולים להציץ בחשבון הפינטרסט שלי יש שם לוח שמוקדש לענין וכל מיני שימושים מעניינים ללוחות גיר.
מאחלת שאוגוסט יעבור בשלום ושכולנו נתחיל את ספטמבר הכי טוב שאפשר.
אשמח לדעת אם ההדרכה היתה לכם שימושית וכמובן לראות תמונה.
תגובות מתקבלות באהבה ובתשובה תמיד.
יואו איך דייקת את תחושת אוגוסט… ממש ככה והחוח מהמם!
השנה פתאום הבנתי שתמיד הרגשתי ככה באוגוסט-גם בתור ילדה. ובתור חננה חיכיתי לחזור ללימודים…
אם היית קרובה יכולת לבוא לקחת את הלוח….
מגניב. את טובה בלהסביר וממש עשית לי חשק להכין כזה. טנקיו דיר.
תודה רבה ! שנים של כתיבת פרוטוקולים מדעיים מוכיחה את עצמה ביכולת להסביר…
יאללה תכיני משהו 😉